ΜΕΝΟΥ

Pages

Καραβίδες γιαχνί



Μία παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή με θαλασσινά που πρέπει να δοκιμάσετε.








Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2000 γρ. καραβίδες
  • 6 ντομάτες ,περίπου 2 κιλά, ώριμες
  • 400 γρ. Φυτίνη με Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις καραβίδες τραβώντας προς τα έξω το μεσαίο πτερύγιό τους για να βγει το εντεράκι της διότι πικρίζει. Τις ξεπλένουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτίνη να θερμανθεί καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε έως ότου ψηθεί και ξανθύνει.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  • Ρίχνουμε τις καραβίδες και μαγειρεύουμε έως ότου αλλάξουν χρώμα σε έντονο πορτοκαλί.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και νερό, τόσο όσο για να τις καλύψει.
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά. Τέλος, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου