Μία παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή με θαλασσινά που πρέπει να δοκιμάσετε.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2000 γρ. καραβίδες
- 6 ντομάτες ,περίπου 2 κιλά, ώριμες
- 400 γρ. Φυτίνη με Ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι το χυμό του
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις καραβίδες τραβώντας προς τα έξω το μεσαίο πτερύγιό τους για να βγει το εντεράκι της διότι πικρίζει. Τις ξεπλένουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη φυτίνη να θερμανθεί καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε έως ότου ψηθεί και ξανθύνει.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τις καραβίδες και μαγειρεύουμε έως ότου αλλάξουν χρώμα σε έντονο πορτοκαλί.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και νερό, τόσο όσο για να τις καλύψει.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά. Τέλος, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου