Γενικές οδηγίες για το πως μπορούμε να καθαρίσουμε το χταπόδι.
- Σκίζουμε τη σακούλα και αφαιρούμε το μελάνι και τα εντόσθια.
- Τραβάμε το στόμα μαζί με το νεύρο για να βγει τελείως και με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα μάτια.
- Το πλένουμε καλά για να φύγει τελείως η άμμος από τη σακούλα και τα πλοκάμια.
- Ανάλογα με το μέγεθος που έχει το χταπόδι μας, αλλά και το πως θα το μαγειρέψουμε, μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια ή να το αφήσουμε ολόκληρο.
- Στο χταπόδι δεν προσθέτουμε ποτέ αλάτι, ακτός αν το μαγειρέψουμε με ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου