ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά καρότα με σάλτσα αρωματισμένου γιαουρτιού

Μία σούπερ σαλάτα με ψητά λαχανικά











Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 10 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
  • 30 ml χυμό πορτοκάλι
  • 120 ml. ελαιόλαδο και επιπλέον 30 ml για τη σάλτσα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 φύλλα δάφνη
  • φρέσκο θυμάρι 1 κ.σ.
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη ή σπόρους
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • φρέσκο κόλιανδρο 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια
  • 240 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.γ. σουσάμι
  • 15 ml φρέσκο χυμό λεμόνι


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί τα καρότα και προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το θυμάρι, τα φύλλα της δάφνης, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν τα καρότα.
  • Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα τηγανάκι το κύμινο και τους σπόρους του κόλινδρου και τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα τους. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων τα καβουρδισμένα μπαχαρικά,τη μισή ποσότητα του φρέσκου κόλιανδρου το γιαούρτι, το χυμό του λεμονιού αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι και επεξεργαζόμαστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Βγάζουμε τα καρότα απο το φούρνο και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Περιχύνουμε με το αρωματισμένο γιαούρτι και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο κόλινδρο και σουσάμι.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου