¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 85΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. ρεβίθια χονδρά, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 20 ml ξηρό λευκό κρασί
- 300 γρ. ντοματάκια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι,φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 500 γρ. μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο
Τρόπος παρασκευής
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Μεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου