ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με αρακά, φέτα και δυόσμο



Λαχταριστή μακαρονάδα για το τραπέζι.












Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 500 γρ. Σπαγγέτι
  • 225 γρ. αρακά καθαρισμένο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Eκτέλεση
  • Βράζουμε το σπαγγέτι για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που ορίζουν οι οδηγίες του. 
  • Σουρώνουμε και κρατάμε μισό ποτήρι από το νερό στο οποίο έβρασε. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι για 1 λεπτό. 
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον αρακά, το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο. 
  • Αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα στο σπαγγέτι. 
  • Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με το νερό που έχουμε κρατήσει. Ελέγχουμε το αλάτι, ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου