Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. Σπαγγέτι
- 225 γρ. αρακά καθαρισμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Βράζουμε το σπαγγέτι για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που ορίζουν οι οδηγίες του.
- Σουρώνουμε και κρατάμε μισό ποτήρι από το νερό στο οποίο έβρασε. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τον αρακά, το ξύσμα λεμονιού και τον δυόσμο.
- Αφήνουμε να πάρει βράση για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα στο σπαγγέτι.
- Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με το νερό που έχουμε κρατήσει. Ελέγχουμε το αλάτι, ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου