Μπορείτε να το φάτε για πρωινό ή δεκατιανό, σαν ορεκτικό ή αν θέλετε ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα...
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - sidagi.gr
Συνταγή :
Μερίδες : για 2-4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 15 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 φέτες πολύσπορου ψωμιού
- 300 γραμμάρια καπνιστός σολομός
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- 1 πακέτο τυρί cottage
- ½ ματσάκι άνηθος
- φύλλα πράσινης σαλάτας
- Φύλλα μαρουλιού
- 1 λεμόνι(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα φύλλα της πράσινης σαλάτας.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τη μια κουταλιά κάππαρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος το τυρί cottage, το χυμό λεμονιού, τη μια κουταλιά κάππαρη, τον άνηθο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και απλώνουμε επάνω τα φύλλα της σαλάτας, τα φύλλα μαρουλιού και από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε με το τυρί cottage.
- Κόβουμε τις φέτες σολομού σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε επάνω από το cottage.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου