Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 αβγό
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 ποτήρι λάδι
- αλάτι
Eκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά. Σοτάρουμε το λάδι με το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα χορταρικά και αφού «πέσουν» και μαραθούν, ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το φύλλο
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με το κρασί, το αβγό, το λάδι και αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη ελαστική.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
- Στρώνουμε το ένα στον πάτο ενός λαδωμένου ταψιού, ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
- Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.
Πηγή - Cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου