ΜΕΝΟΥ

Pages

Χορτόπιτα τραγανή

Μία παραδοσιακή πίτα για το τραπέζι σας.













Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλάτι

Eκτέλεση
  • Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά. Σοτάρουμε το λάδι με το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν. 
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα χορταρικά και αφού «πέσουν» και μαραθούν, ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 


Ετοιμάζουμε το φύλλο
  • Αναμειγνύουμε σε μπολ το αλεύρι με το κρασί, το αβγό, το λάδι και αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια ζύμη ελαστική. 
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. 
  • Στρώνουμε το ένα στον πάτο ενός λαδωμένου ταψιού, ρίχνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. 
  • Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.


Πηγή - Cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου