ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με μοτσαρέλα και σπανάκι



 Γευστικός συνδυασμός μοτσαρέλας με μπέικον και σπανάκι








Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
 

Υλικά
  • 12 φέτες μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μπαγκέτες ατομικές ή 2 μεγάλες κομμένες στη μέση
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 30 ml. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Ψήνουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό για περίπου 8' από κάθε πλευρά. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
  • Κρατάμε στο τηγάνι 1 κ.σ. από το λίπος του μπέικον. Σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε και το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Θερμαίνουμε στην τοστιέρα λίγο τα ψωμάκια μας.
  • Τα βγάζουμε και τους προσθέτουμε το σπανάκι, το μπέικον, τη μοτσαρέλα και τη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το άλλο ψωμάκι από πάνω. Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές του σάντουιτς.
  • Βάζουμε τα σάντουιτς στην τοστιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και λιώσει το τυρί για 4-6 λεπτά. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου