ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτέδες μπακαλιάρου

Νηστίσιμοι κεφτέδες για όλη την οικογένεια.












Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 25 λεπτά, μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο (ξαλμυρισμένο)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο)
  • 220 ml ανθρακούχο νερό
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Bράζουμε τον μπακαλιάρο σε φαρδιά κατσαρόλα με 1/2 λίτρο νερό μαζί με το κομμένο στα τέσσερα κρεμμύδι για 15 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τον μπακαλιάρο (αφού πρώτα τον έχουμε ψιλοκόψει) και αναμειγνύουμε. 
  • Tο μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό ούτε να διαλύεται όταν το πλάθουμε. 
  • Προσέχουμε το αλάτι, γιατί ο μπακαλιάρος είναι ήδη αλμυρός. 
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να χρυσίσουν. 
  • Συνοδεύουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη σάλτσα από ντομάτες με κρεμμύδι, ελαιόλαδο και βασιλικό ψιλοκομμένο.

Tips
  • Oι κεφτέδες μπακαλιάρου ταιριάζουν ωραία και με μία σκορδαλιά.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό μπακαλιάρο, τον οποίο θα έχουμε πρώτα ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα αλλάζοντάς του τρεις φορές το νερό.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου