Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25 λεπτά, μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο (ξαλμυρισμένο)
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 αβγά
- 150 γρ. τριμμένο κρίθινο παξιμάδι
- 200 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο)
- 220 ml ανθρακούχο νερό
- Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Bράζουμε τον μπακαλιάρο σε φαρδιά κατσαρόλα με 1/2 λίτρο νερό μαζί με το κομμένο στα τέσσερα κρεμμύδι για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τον μπακαλιάρο (αφού πρώτα τον έχουμε ψιλοκόψει) και αναμειγνύουμε.
- Tο μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό ούτε να διαλύεται όταν το πλάθουμε.
- Προσέχουμε το αλάτι, γιατί ο μπακαλιάρος είναι ήδη αλμυρός.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να χρυσίσουν.
- Συνοδεύουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη σάλτσα από ντομάτες με κρεμμύδι, ελαιόλαδο και βασιλικό ψιλοκομμένο.
Tips
- Oι κεφτέδες μπακαλιάρου ταιριάζουν ωραία και με μία σκορδαλιά.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό μπακαλιάρο, τον οποίο θα έχουμε πρώτα ξαλμυρίσει από την προηγούμενη μέρα αλλάζοντάς του τρεις φορές το νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου