Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξηρή
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 2 λεμόνια (τον χυμό των δύο και το ξύσμα από το ένα)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Βάζουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το κύμινο, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας παντού και το αλείφουμε εσωτερικά με το μείγμα των μυρωδικών.
- Το τυλίγουμε καλά και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας σε τρία με τέσσερα σημεία.
- Το αλείφουμε και εξωτερικά με τα μυρωδικά.
- Απλώνουμε το κρεμμύδι σε ένα ταψί και πάνω του τοποθετούμε το κρέας.
- Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το κρέας στον φούρνο.
- Το ψήνουμε με το αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρούμε.
- Βάζουμε στο ταψί 1 φλιτζάνι κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα.
- Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 8 λεπτά και το σερβίρουμε αφού αφαιρέσουμε με μαχαίρι τον σπάγκο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου