Γεύση πατάτας και πάπρικας σε συνδυασμό με την τραγανή αίσθηση που απογειώνει
Συνταγή : cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 πατάτες μεγάλες με τη φλούδα
- 10 ml. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι κατά βούληση
- 1 τεμ. λαδόκολλα για το ταψί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C.
- Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες, ιδανικά με μαντολίνο. Τις πλένουμε καλά με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα και το αλάτι. Στη συνέχεια βουτάμε μέσα στο μπολ και τις πατάτες και ανακατέυουμε προσεκτικά.
- Τοποθετούμε μια στρώση από τις πατάτες, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε μέχρι οι πατάτες να πάρουν χρώμα και να είναι τραγανές.
- Αν οι φέτες έχουν διαφορετικό μέγεθος, κοιτάμε συχνά τον φούρνο γιατί ίσως χρειαστεί να βγάλουμε μερικά πατατάκια πιο νωρίς ώστε να μην καούν και τα υπόλοιπα αργότερα.
- Όσο τα πατατάκια μας κρυώνουν θα γίνονται και πιο τραγανά.
- Όταν τα πατατάκια κρυώσουν, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε χάρτινη σακούλα για πάνω από 3 ημέρες!
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου