ΜΕΝΟΥ

Pages

Chips με πάπρικα


Γεύση πατάτας και πάπρικας σε συνδυασμό με την τραγανή αίσθηση που απογειώνει










Συνταγή : cookbox.gr
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  20 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 πατάτες μεγάλες με τη φλούδα
  • 10 ml. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 1 τεμ. λαδόκολλα για το ταψί


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες, ιδανικά με μαντολίνο. Τις πλένουμε καλά με κρύο νερό και τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα και το αλάτι. Στη συνέχεια βουτάμε μέσα στο μπολ και τις πατάτες και ανακατέυουμε προσεκτικά.
  • Τοποθετούμε μια στρώση από τις πατάτες, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε μέχρι οι πατάτες να πάρουν χρώμα και να είναι τραγανές.
  • Αν οι φέτες έχουν διαφορετικό μέγεθος, κοιτάμε συχνά τον φούρνο γιατί ίσως χρειαστεί να βγάλουμε μερικά πατατάκια πιο νωρίς ώστε να μην καούν και τα υπόλοιπα αργότερα.
  • Όσο τα πατατάκια μας κρυώνουν θα γίνονται και πιο τραγανά.
  • Όταν τα πατατάκια κρυώσουν, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε χάρτινη σακούλα για πάνω από 3 ημέρες!

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου