Συνταγή :
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.
Υλικά
- 800 γρ. γαρίδες ωμές με το κέλυφος
- 2 λεμόνια το χυμό τους
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι ρόκα κομμένη με το χέρι
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και το χυμό του λεμονιού να πάρει βράση. Ριχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αφαιρούμε το κέλυφος και τα κεφάλια, καθώς και τη μαύρη εντερική φλέβα που υπάρχει στη ράχη της. Ξεπλένουμε με νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
- Μαγειρεύουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό για 13-15 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα αρχίσει και πάλι να βράζει. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίζουμε ξανά και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τις γαρίδες.
- Ανακατεύουμε προσεχτικά και αλατοπιπερόνουμε. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε και πάλι.
- Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου