ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με ρύζι και γαρίδες



Μία νηστήσιμη σαλάτα που μπορεί να γίνει και ένα κανονικό μεσημεριανό γεύμα.










Συνταγή : 
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολη.


Υλικά
  • 800 γρ. γαρίδες ωμές με το κέλυφος
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι ρόκα κομμένη με το χέρι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και το χυμό του λεμονιού να πάρει βράση. Ριχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Αφαιρούμε το κέλυφος και τα κεφάλια, καθώς και τη μαύρη εντερική φλέβα που υπάρχει στη ράχη της. Ξεπλένουμε με νερό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Μαγειρεύουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό για 13-15 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα αρχίσει και πάλι να βράζει. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίζουμε ξανά και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ με τις γαρίδες.
  • Ανακατεύουμε προσεχτικά και αλατοπιπερόνουμε. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου