Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1-1½ κιλό μοσχαράκι κιλότο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μία ώρα πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Kάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα τα σκόρδα. Στη συνέχεια, το αλείφουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και το δένουμε σε 3-4 σημεία με σπάγκο.
- Τοποθετούμε το κρέας σε μια σχάρα πάνω από ταψί. Αν έχει λίπος, βάζουμε την πλευρά με το λίπος προς τα πάνω.
- Το ψήνουμε για μισή ώρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2½ ώρες.
- Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και ρίχνουμε στο ταψί το αλεύρι, το κρασί, το θυμάρι και τον ζωμό κρέατος.
- Ξύνουμε με σπάτουλα τη βάση του ταψιού, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 220°C και αφήνουμε τα υγρά στο ταψί να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σουρώνουμε τα υγρά σε κατσαρολάκι.
- Τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσουν ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως το κρέας μαζί με τη σάλτσα του.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου