Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 αβγά
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες μικρές βρασμένες
- 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
- 1 μήλο τριμμένο
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο και τσιγαρίζουμε το πράσο για 5 λεπτά.
- Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτοντας το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στο τηγάνι με το πράσο τις πατάτες, το μήλο και το μείγμα των αβγών.
- Ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου και έπειτα το βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φασκόμηλο καιλίγο έξτρα πιπέρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου