ΜΕΝΟΥ

Pages

Φριτάτα με πατάτες, πράσο, γραβιέρα και μήλο



Καταπληκτική συνταγή για το μεσημεριανό σας.














Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 αβγά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες μικρές βρασμένες
  • 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. 
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο και τσιγαρίζουμε το πράσο για 5 λεπτά. 
  • Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτοντας το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε στο τηγάνι με το πράσο τις πατάτες, το μήλο και το μείγμα των αβγών. 
  • Ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου και έπειτα το βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φασκόμηλο καιλίγο έξτρα πιπέρι.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου