ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαρμπούνια με σάλτσα δενδρολίβανο


Παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1000 γρ. μπαρμπούνια
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Φυτίνη με Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τα μπαρμπούνια. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με τη Φυτίνη.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κουτ. σούπας από τη φυτίνη που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
  • Τέλος, δένουμε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι, ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει.
  • Σβήνουμε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός. Περιχύνουμε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου