Παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1000 γρ. μπαρμπούνια
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κ.σ. ξίδι
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Φυτίνη με Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα μπαρμπούνια.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με τη Φυτίνη.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κουτ. σούπας από τη φυτίνη που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
- Τέλος, δένουμε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι, ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει.
- Σβήνουμε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός. Περιχύνουμε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου