Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 2 ώρες περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 χεράκι κατσικίσιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 1/3 φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και τα θερμαίνουμε ελαφρά.
- Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά.
- Απλώνουμε το κρεμμύδι στη βάση μιας γάστρας και πάνω της τοποθετούμε το κρέας.
- Το περιχύνουμε με τα υγρά, απλώνουμε πάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σκεπάζουμε τη γάστρα.
- Τη βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε το κρέας για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, φροντίζοντας την ώρα του ψησίματος να αλείψουμε μερικές φορές το κρέας με τα υγρά.
- Σερβίρουμε αφού αφήσουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 8 λεπτά, χρησιμοποιώντας τα υγρά ως σάλτσα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου