Συνταγή : Chef Αλεξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 30.03.15
Υλικά
Για τα ζυμαρικά
- 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
- 200 γρ. μπέικον γαλοπούλας Ferrano Ifantis
- 80 ml λευκό κρασί
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το πέστο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 1 σκελ. σκόρδο
- 180 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Για το πέστο
- Τοποθετούμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ρεγκάτο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον κόλιανδρο, τις καυκαλήθρες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.
Για τα ζυμαρικά
- Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις βίδες για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
- Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά το μπέικον γαλοπούλας.
- Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό προσθέτοντας τα φρέσκα κρεμμύδια, το βούτυρο και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τις βίδες, 3-4 κουταλιές πέστο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου