ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά με πέστο μυρωδικών & μπεικον γαλοπούλας



Μία συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών










Συνταγή : Chef Αλεξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 30.03.15



Υλικά
Για τα ζυμαρικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 200 γρ. μπέικον γαλοπούλας Ferrano Ifantis
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το πέστο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Για το πέστο
  • Τοποθετούμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το ρεγκάτο, τον μαϊντανό, τα μυρώνια, τον κόλιανδρο, τις καυκαλήθρες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πέστο.

Για τα ζυμαρικά
  • Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τις βίδες για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά το μπέικον γαλοπούλας.
  • Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό προσθέτοντας τα φρέσκα κρεμμύδια, το βούτυρο και λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε τις βίδες, 3-4 κουταλιές πέστο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου