Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 12 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 70 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 φύλλο κρούστας
- 120 γρ. Βιτάμ Κλασικό
- 2000 ml. γάλα φρέσκο χλιαρό
- Αλάτι μια πρέζα
- 10 αβγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι το ξύσμα, ή ξύσμα πορτοκαλιού
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
- Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τοv φούρνο στους 160-170 C.
- Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170 C για 45-55 λεπτά.
- Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν πάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
- Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πηγή - Γαλατόπιτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου