Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπάτε τις γλυκιές γεύσεις αλλά όχι τη ζάχαρη.
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : 20΄περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 450 γραμμ. καρότα
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
- Χοντρό αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/8 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1/3 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα.
- Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό.
- Ρίξτε μέσα 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/4 κουταλάκι πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού και βράσε σε δυνατή φωτιά.
- Ρίξτε τα καρότα και το 1/3 φλυτζάνι σταφίδες.
- Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν με το νερό.
- Χαμήλωστε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
- Μαγείρεψτε για 8-10 λεπτά μέχρι τα καρότα να γίνουν τραγανά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Πρόσθεστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου