Μια συνταγή για κεφτέδες που πρέπει να δοκιμάσετε.
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος
- 1 ξερό κρεμμύδι, λιωμένο στο μούλτι
- 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μουσκεμένη σε νερό και στυμμένη
- 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2/3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο, κατά βούληση
- 2 καρότα, ψιλοτριμμένα
Σάλτσα
- 200 γρ. γιαούρτι light
- 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
- αλατοπίπερο, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα ασπράδια, τα μυρωδικά, την πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
- Στύβουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας τα καρότα (πάνω από μπολ, ώστε να μαζέψουμε το χυμό τους) και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, να σφίξουν.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C.
- Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα για 12 - 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Δεν πετάμε τα υγρά του ταψιού.
Σάλτσα:
- Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου