Ενα υπέροχο, γευστικό φαγητό
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 5 κομμάτια ψαρονέφρι
- 5 κ.σ. μέλι
- Φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θυμάρι
- Ένα κομμάτι αρνίσια μπόλια
- 2 φέτες ζαμπόν
- αλάτι & πιπέρι
- 2 κ.σ. μουστάρδα με σύκο
- 1 κομμάτι λαδόκολλα
Για τη sauce
- Το ζουμί από το κρέας
- 3 κ.σ. απλή μουστάρδα
- 2 κ.σ. μουστάρδα απλή
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 3 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. αλεύρι νισεστέ
Για τις πατάτες
- Πατάτες
- 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
- Λάδι αλάτι πιπέρι
- 2 ποτήρια του νερού μπύρα
- 1 λτ νερό
- Μαύρο αλάτι
- Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα από τα σύκα και αλείφουμε το κρέας.
- Κατόπιν το τυλίγουμε με τη μπόλια και μετά με τις φέτες ζαμπόν.
- Τέλος το κάνουμε σαν καραμέλα με την χρήση της λαδόκολλας και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα στους 160 βαθμούς.
Για τη σάλτσα
- Στραγγίζουμε από την λαδόκολλα τα υγρά που έβγαλε το κρέας σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
- Σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι σε περίπτωση που δεν πήξει η σάλτσα.
Για τις πατάτες:
- Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τις ανακατεύουμε με το χέρι.
- Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 2 ώρες στους 150 βαθμούς.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου