ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταρτιν με αβοκάντο, σπαράγγια & coppa



Ένα ορεκτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.










Συνταγή : Γιωργος Μπαλτάς
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 31.03.15


Υλικά
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι
  • 4 φέτες coppa Ferrano Ifantis
  • 10 σπαράγγια πράσινα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. σπόρους κύμινο
  • 1 αβοκάντο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ ματσ. ρόκα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αμύγδαλο, κουκουνάρι, ηλιόσπορο (για πασπάλισμα)
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Aλείφουμε τις φέτες ψωμιού με σκόρδο και ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση και κατά μήκος, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κύμινο.
  • Xτυπάμε στο μούλτι το αβοκάντο μαζί με το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Καβουρντίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τους ξηρούς καρπούς.
  • Αλείφουμε την πάστα αβοκάντο στις φέτες ψωμιού, προσθέτουμε τη ρόκα και τα σπαράγγια. 
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τους ξηρούς καρπούς και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο.
  • Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε την coppa.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου