Συνταγή : Γιωργος Μπαλτάς
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 31.03.15
Υλικά
- 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι
- 4 φέτες coppa Ferrano Ifantis
- 10 σπαράγγια πράσινα
- 1 σκελ. σκόρδο
- ½ κ.γ. σπόρους κύμινο
- 1 αβοκάντο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ¼ ματσ. ρόκα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αμύγδαλο, κουκουνάρι, ηλιόσπορο (για πασπάλισμα)
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Aλείφουμε τις φέτες ψωμιού με σκόρδο και ελαιόλαδο και τις φρυγανίζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση και κατά μήκος, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κύμινο.
- Xτυπάμε στο μούλτι το αβοκάντο μαζί με το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο. Καβουρντίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τους ξηρούς καρπούς.
- Αλείφουμε την πάστα αβοκάντο στις φέτες ψωμιού, προσθέτουμε τη ρόκα και τα σπαράγγια.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με τους ξηρούς καρπούς και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο.
- Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε την coppa.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου