ΜΕΝΟΥ

Pages

Στριφτές χορτόπιτες

Σπιτική χορτόπιτα για όλη την οικογένεια.













Συνταγή :  Eφη Γιαλούση
Μερίδες : για 8 - 10 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 20΄, ψήσιμο 15΄-20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι περίπου
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • νερό χλιαρό

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό σέσκουλα
  • 2 ματσάκια καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι τσουκνίδα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 πράσα
  • ½ κιλό φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Eκτέλεση
Για τη ζύμη:
  • Bάζουμε το αλεύρι, το ξύσμα και το αλάτι σε μια λεκάνη. 
  • Kόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι, έτσι ώστε να γίνει σαν τριμμένη φρυγανιά. 
  • Pίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σκληρή ζύμη. 
  • Tην αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα. 
Για τη γέμιση: 
  • Kαθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά. 
  • Aλατίζουμε, στύβουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό για μία ώρα περίπου. 
  • Προσθέτουμε το τυρί, πιπέρι και 3/4 του φλιτζανιού λάδι περίπου για να μην είναι στεγνή η γέμιση. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Xωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα. Kόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών και την κάθε λωρίδα σε 3-4 κομμάτια. 
  • Γεμίζουμε με μία κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε, κλείνουμε και στρίβουμε για να σχηματίσουμε στριφτές πίτες. 
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. 
  • Bάζουμε τις πίτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου