Οι τυροκροκέτες είναι αγαπημένο σνακ, κατάλληλο για παιδάκια, γιορτές και πάρτι ή σαν ορεκτικό στο τραπέζι.
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
- 3 κουταλιές κοφτές βούτυρο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κρόκοι αβγών
- 2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
- λίγο πιπέρι
- ασπράδια 2 αβγών
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- λίγη γαλέτα
Εκτέλεση
- Οι τυροκροκέτες είναι αγαπημένο σνακ, κατάλληλο για παιδάκια, γιορτές και πάρτι ή σαν ορεκτικό στο τραπέζι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βούτυρου.
- Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχετε σιγά σιγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά να μην σβωλιάσει το αλεύρι σας.
- Οταν το γάλα πήξει,το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί. Προτιμήστε γλυκιά γραβιέρα για να αρέσουν οι τυροκροκέτες σας περισσότερο στα παιδιά...
- Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ενα ταψί καί απλώνετε επάνω το μίγμα.Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπόλ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ενα κουταλάκι λάδι,στο άλλο βάζετε αλεύρι,και στο τρίτο τη γαλέτα.
- Οταν έλθει η ωρα να τις τηγανίσετε, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.
- Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν σε μπόλικο λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου