ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανητές πατάτες... φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα


Σπέσιαλ τηγανητές πατάτες στο.. φούρνο !









Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : Ψήσιμο 35΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 90 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι
  • τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν

Για τον πουρέ σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε στους 220°C. 
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες). 
  • Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί. Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. 
  • Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν. 
  • Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε. 
  • Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε τις πατάτες με τον πουρέ σκόρδου.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου