Σπέσιαλ τηγανητές πατάτες στο.. φούρνο !
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : Ψήσιμο 35΄περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1½ κιλό πατάτες
- 90 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι
- τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν
Για τον πουρέ σκόρδου
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε στους 220°C.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες).
- Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί. Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν.
- Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε.
- Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε τις πατάτες με τον πουρέ σκόρδου.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου