Συνταγή : Γιάννης Λινός
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 11.06.2014
Υλικά
Για το μαστέλο
- 125 γρ. μαστέλο
- 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
Για τη μαρμελάδα φράουλα
½ κιλό φράουλες
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα φράουλας
- Κόβουμε το κοτσάνι από τις φράουλες.
- Κόβουμε τις μεγάλες φράουλες στη μέση, τις μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες. Βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
- Όταν αρχίσουν να βράζουν, ανακατεύουμε 1-2 φορές και αφήνουμε την μαρμελάδα για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Για το μαστέλο:
- Κόβουμε το μαστέλο σε φέτες και τις ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές, για 1-2 λεπτά.
Για το σερβίρισμα:
- Σερβίρουμε το μαστέλο με την μαρμελάδα φράουλας.
Πηγή - chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου