Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4-5 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 40΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1½ κιλό σουπιές καθαρισμένες
- 500 γρ. σταμναγκάθι
- 3 κρεμμύδια μεγάλα
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 10 κάστανα μεγάλα ψημένα και καθαρισμένα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Σοτάρουμε με λάδι σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, μαζί με τις σουπιές και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό, ίσα να τα μισοσκεπάζει.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Επειτα ρίχνουμε και το σταμναγκάθι μαζί με τα κάστανα.
- Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά, ώσπου το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου