ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητό φιλέτο ψαριού με σπανάκι και ντομάτα στο αλουμινόχαρτο


Ένα πραγματικά υγιεινό και χαμηλής θερμιδικής αξίας πιάτο. Μπορείτε αντί για μπακαλιάρο να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού της επιλογής σας.








Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. φιλέτο βακαλάου ή 2 φιλέτα
  • 400 γρ. σπανάκι μόνο τα φύλλα
  • 200 γρ. ντοματίνια περίπου 20
  • 1/4 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • φρέσκο θυμάρι 4 κλωνάρια
  • 1/2 λεμόνι
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  • Ελέγχουμε το ψάρι για τυχόν κόκκαλα που έχουν μείνει και τα αφαιρούμε με το ειδικό τσιμπιδάκι.
  • Κόβουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο τόσο ώστε να χωράει μέσα το ψάρι μας και να μπορεί να διπλώσει. Τοποθετούμε στη μέση από κάθε αλουμινόχαρτο το σπανάκι σε ισόποσες μερίδες και τοποθετούμε από πάνω του το φιλέτο ψαριού. Πασπαλίζουμε καλά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε από πάνω λίγες φέτες κρεμμυδιού και προσθέτουμε και μερικά ντοματίνια γύρω από το ψάρι. Στη συνέχεια βάζουμε 2 κλωνάρια θυμάρι. Στύβουμε σε κάθε φιλέτο από λίγο λεμόνι και περιχύνουμε από λίγο ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια κλείνουμε το ψάρι μας με όλα τα υπόλοιπα υλικά με το αλουμινόχαρτο και φτιάχνουμε 2 πακετάκια. Τα τοποθετούμε στο φούρνο μας και ψήνουμε για 18-22 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των φιλέτων.
  • Στη συνέχεια αποσύρουμε τα πακέτα μας από το φούρνο, τα ανοίγουμε με προσοχή ώστε να μην χάσουμε τα υγρά και μπορούμε ή να τα σερβίρουμε όπως είναι με το αλουμινόχαρτο ακουμπισμένα σε ένα πιάτο ή να τα βάλουμε προσεκτικά σε πιάτο με μια τρυπητή κουτάλα και να περιχύσουμε από πάνω με τα υγρά του ψησίματος.
  • Το σερβίρετε αμέσως γιατί πρέπει να φαγωθεί ζεστό.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου