ΜΕΝΟΥ

Pages

Λινγκουίνι με πέστο ρόκας


Μια πιπεράτη εκδοχή της κλασικής ιταλικής σάλτσας θα απογειώσει τη ζεστή μακαρονάδα μας.









Συνταγή : Μανώλης Θλιβερός.
Μερίδες : για 4 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο λινγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 μάτσο ρόκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 100 γρ. λευκά αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
  • Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 γερές κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.
  • Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.

Συμβουλές
  • Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια. Επίσhς, για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να ροδίσουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 160° C.
  • Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε μόνο κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο παρμεζάνα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου