Μια πιπεράτη εκδοχή της κλασικής ιταλικής σάλτσας θα απογειώσει τη ζεστή μακαρονάδα μας.
Συνταγή : Μανώλης Θλιβερός.
Μερίδες : για 4 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 πακέτο λινγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 1 μάτσο ρόκα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
- 100 γρ. λευκά αμύγδαλα (αποφλοιωμένα)
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία τους.
- Στο μεταξύ, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια από τη ρόκα, την πλένουμε και τη στεγνώνουμε με πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στο μπλέντερ (ή στο μούλτι σε δόσεις) τη ρόκα, τα τυριά, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε να αρχίσουν να ψιλοκόβονται και προσθέτουμε σιγά-σιγά ελαιόλαδο ώστε να βοηθήσουμε την πολτοποίηση και να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα, το πέστο.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 γερές κουταλιές από το πέστο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και βάζουμε το υπόλοιπο πέστο σε μπολάκι για να προσθέσει όσο θέλει ο καθένας στη μερίδα του.
- Όσο πέστο περισσέψει, το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο, καλυμμένο με λάδι για να μη χαλάσει.
Συμβουλές
- Αντί για αμύγδαλα, μπορούμε να βάλουμε κουκουνάρια. Επίσhς, για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να ροδίσουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψάκι στο φούρνο για 10 λεπτά στους 160° C.
- Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε μόνο κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο παρμεζάνα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου