Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 30΄-40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 λάχανο μέτριο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 2 πράσα χοντροκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 καρότα σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 φλιτζάνια σέλερι χοντροκομμένο (ή σέλινο, μόνο τα κοτσάνια)
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1 πιπεριά καυτερή χωρίς τους σπόρους
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3/4 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
- 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα στο λάδι, τα κρεμμύδια με τα πράσα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και 1 ποτήρι νερό ζεστό (ή ζωμό λαχανικών).
- Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το ρύζι και αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να τραβήξει το φαγητό τα υγρά του.
- Προς το τέλος βάζουμε και τα καρύδια και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και ζεστό χωριάτικο ψωμί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου