ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαχανόρυζο με καρύδια



Ένα κλασικό πιάτο που δεν πρέπει να χάσετε.













Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 30΄-40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 λάχανο μέτριο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 2 πράσα χοντροκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια σέλερι χοντροκομμένο (ή σέλινο, μόνο τα κοτσάνια)
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 πιπεριά καυτερή χωρίς τους σπόρους
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα στο λάδι, τα κρεμμύδια με τα πράσα για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το λάχανο και τα υπόλοιπα λαχανικά. 
  • Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, την καυτερή πιπεριά και 1 ποτήρι νερό ζεστό (ή ζωμό λαχανικών). 
  • Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το ρύζι και αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να τραβήξει το φαγητό τα υγρά του. 
  • Προς το τέλος βάζουμε και τα καρύδια και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι και ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου