Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 450 γρ. πένες ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
- 3 σέλερι λεπτοκομμένα
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 1/2 μαρούλι χοντροκομμένο
- 5 κ.σ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 60 γρ. τσένταρ σε κυβάκια
- 120 γρ. γιαούρτι
- 4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 15 ml νερό
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα μήλα, το σέλερι, το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το μαρούλι σε ενα μεγάλο μπόλ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μίγμα με τα μήλα και το σέλερι. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και το τυρί τσένταρ.
- Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το νερό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Επεξεργαζόμαστε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια κρεμώδης σος.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου