ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες με παρμεζάνα.



Μία Ιταλική συνταγή στο τραπέζι σας.













Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο

Eκτέλεση
  • Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. 
  • Σοτάρουμε το σκόρδο σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. 
  • Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ταψί και από πάνω τις μελιτζάνες, λίγη παρμεζάνα, ροδέλες μοτσαρέλας και αρκετή φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά. 
  • Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, το κόβουμε σε τεμάχια και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου