Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
Eκτέλεση
- Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες σε λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
- Σοτάρουμε το σκόρδο σε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά περίπου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ταψί και από πάνω τις μελιτζάνες, λίγη παρμεζάνα, ροδέλες μοτσαρέλας και αρκετή φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, το κόβουμε σε τεμάχια και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου