ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα μαγιονέζα



Μία μοναδική σάλτσα από τον Γιάννη Λουκάκο.













Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : για 700 γρ. περίπου.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 30 γρ. νερό, κρύο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 600 γρ ηλιέλαιο
  • αλάτι


Εκτέλεση
Για τη μαγιονέζα
  • Τοποθετούμε τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα.
  • Μόλις το μείγμα αρχίσει να σφίγγει, απομακρύνουμε για λίγο το μπολ από τη φωτιά και μετράμε τη θερμοκρασία του: θα πρέπει να φτάσει τους 75° C για σταματήσουμε τη διαδικασία. Αφού φτάσει, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε στο δοχείο του μπλέντερ το μείγμα του αυγού, το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και αλατίζουμε. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα, που την ανεβάζουμε σταδιακά. Ενώ δουλεύει, προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο, πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. 
  • Διορθώνουμε τη γεύση της μαγιονέζας με αλάτι και λεμόνι, αν χρειάζεται, και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή - yiannislucacos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου