ΜΕΝΟΥ

Pages

Θράψαλα με ελιές & μάραθο.




Μία συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου που θα σας ενθουσιάσει.










Συνταγή : Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 12.05.2015


Υλικά
  • 4 θράψαλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 24 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα θράψαλα σε χοντρές ροδέλες.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σωτάρουμε τα θράψαλα για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζοντας το σωτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ελιές, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το μάραθο.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα θράψαλα να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
  • Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με άνηθο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου