Συνταγή : Chef Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 12.05.2015
Υλικά
- 4 θράψαλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 1 σκελ. σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 ml ζωμό λαχανικών
- 24 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα θράψαλα σε χοντρές ροδέλες.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σωτάρουμε τα θράψαλα για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, συνεχίζοντας το σωτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ελιές, σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το μάραθο.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τα θράψαλα να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.
- Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με άνηθο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου