Δροσερή και αρωματική, η σαλάτα αυτή είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε το ψητό.
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : για 4-6 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 24.04.2015
Υλικά
- φύλλα από 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένα και στεγνωμένα
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
- 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
- 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ
- 1 κουτ. γλυκού μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα τύπου Ντιζόν
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
- 60 ml ελαιόλαδο
- μερικές ελιές της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελιές (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μαρουλόφυλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κρατάμε σφιχτά με το χέρι.
- Με ένα μεγάλο μαχαίρι τα κόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε.
- Τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το φινόκιο, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
- Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, σκορπίζουμε τις ελιές και σερβίρουμε.
Συμβουλή
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μερικές ελιές.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου