Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 3/4 φλιτζανιού καρύδια
- 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
- 1 λίτρο γάλα ζεστό
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τα ριγκατόνι, σε αλατισμένο νερό, για 2-3 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τσιγαρίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το 1½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί και τη μουστάρδα.
- Σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο.
- Βράζουμε για λίγο το σπανάκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
- Αναμειγνύουμε με το πράσο. Ανακατεύουμε τα ριγκατόνι, το σπανάκι και την μπεσαμέλ.
- Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το μπαγιάτικο ψωμί, τα καρύδια και το υπόλοιπο τυρί, πασπαλίζουμε τα ριγκατόνι με αυτό το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου