ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριγκατόνι με σπανάκι, τυριά και καρύδια



Μοναδικός συνδυασμός ζυμαρικών με χόρτα και ξυρούς καρπούς που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 3/4 φλιτζανιού καρύδια
  • 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
Για την μπεσαμέλ
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα ζεστό
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα ριγκατόνι, σε αλατισμένο νερό, για 2-3 λεπτά λιγότερα από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. 
Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ: 
  • Τσιγαρίζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. 
  • Ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. 
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το 1½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί και τη μουστάρδα. 
  •  Σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο.
  • Βράζουμε για λίγο το σπανάκι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε καλά. 
  • Αναμειγνύουμε με το πράσο. Ανακατεύουμε τα ριγκατόνι, το σπανάκι και την μπεσαμέλ. 
  • Στρώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. 
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το μπαγιάτικο ψωμί, τα καρύδια και το υπόλοιπο τυρί, πασπαλίζουμε τα ριγκατόνι με αυτό το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου