Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 45-60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια στρογγυλά
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 250 γρ. ανθότυρο Κρήτης
- 50 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κρόκους αβγών
- 2-3 κουτ. σούπας γάλα
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Κόβουμε το πάνω μέρος από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε προσεκτικά με κουταλάκι.
- Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, τον ζωμό και το αλατοπίπερο.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε πολύ κοντά το ένα στο άλλο σε ταψάκι.
- Περιχύνουμε με τον ζωμό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 45-60 λεπτά. (Πρέπει τα κολοκυθάκια να κρατάνε λίγο).
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου