ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθάκια γεμιστά με ανθότυρο


Μία συνταγή του  Ηλία Δεμιρτζόγλου με λαχανικά που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 45-60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 κολοκυθάκια στρογγυλά
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 250 γρ. ανθότυρο Κρήτης
  • 50 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2-3 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

 
Eκτέλεση
  • Κόβουμε το πάνω μέρος από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε προσεκτικά με κουταλάκι. 
  • Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίξουν τα υγρά τους. 
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, τον ζωμό και το αλατοπίπερο. 
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε πολύ κοντά το ένα στο άλλο σε ταψάκι. 
  • Περιχύνουμε με τον ζωμό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 45-60 λεπτά. (Πρέπει τα κολοκυθάκια να κρατάνε λίγο).

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου