ΜΕΝΟΥ

Pages

Κρεμμύδια γεμιστά στην κατσαρόλα



Μία μοναδική συνταγή με κρεμμυδοντολμάδες από τη Λέσβο.













Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2/3 φλιτζανιού ρύζι
  • 6-8 κρεμμύδια ξανθά σαμιώτικα (σαν αβγά)
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Βράζουμε νερό με αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα. 
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χαράζουμε κατά μήκος (μέχρι να φτάσει το μαχαίρι ώς τη μέση) και τα σιγοβράζουμε στην κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. 
  • Στη συνέχεια, μεταφέρουμε με τρυπητό κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. 
  • Ξεχωρίζουμε με προσοχή τα εξωτερικά φύλλα τους, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και ψιλοκόβουμε τις καρδιές τους. 
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κύμινο και το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών με 1-2 κουταλιές από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μέσα σε ανοξείδωτο σουρωτήρι. 
  • Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου. 
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα, αφού τα περιχύσουμε με τη σουρωμένη σάλτσα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου