Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2/3 φλιτζανιού ρύζι
- 6-8 κρεμμύδια ξανθά σαμιώτικα (σαν αβγά)
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Βράζουμε νερό με αλάτι σε μεγάλη κατσαρόλα.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα χαράζουμε κατά μήκος (μέχρι να φτάσει το μαχαίρι ώς τη μέση) και τα σιγοβράζουμε στην κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε με τρυπητό κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν.
- Ξεχωρίζουμε με προσοχή τα εξωτερικά φύλλα τους, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και ψιλοκόβουμε τις καρδιές τους.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κύμινο και το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
- Γεμίζουμε τα φύλλα των κρεμμυδιών με 1-2 κουταλιές από το μείγμα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μέσα σε ανοξείδωτο σουρωτήρι.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα, αφού τα περιχύσουμε με τη σουρωμένη σάλτσα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου