ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού


Δροσερό γλύκισμα με απολαυστική και ελαφριά γεύση πραλίνας.










Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη βάση μπισκότου
  • 1 & 1/2 φλιτζάνια (175 γραμμάρια) μπισκότα ολικής άλεσης αλεσμένα
  • 6 κουταλιές της σούπας (84 γραμμάρια) λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζάνια (270 γραμμάρια) πραλίνα φουντουκιού
  • 1 1/2 φλιτζάνια (340 γραμμάρια) τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Σως σοκολάτας για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Για τη βάση μπισκότου
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  • Πατήστε το μείγμα μπισκότου στη βάση της ταρτιέρας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήνετε για 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση
  • Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το τυρί μασκαρπόνε, το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Απλώστε το μείγμα πραλίνας πάνω από τη βάση μπισκότου. Καλύψτε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Σερβίρετε με σως σοκολάτας.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου