Η κλασσική Ιταλική συνταγή για πολέντα.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 2500 ml νερό
- Αλάτι χοντρό αρκούν 2 κ.σ.
- 450 γρ. καλαμποκάλευρο χοντρό
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με το αλάτι. Σταδιακά προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα αυγοδάρτη , ώστε να μην σβολιάσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε συνεχώς την πολέντα μας σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και να σχηματίζει μια λεπτή κρούστα.
- Η πολέντα θα πρέπει και τα 50 -60 λεπτά που απαιτούνται για το μαγείρεμα της να ανακατεύεται συνεχώς.
- Σερβίρουμε την πολέντα ζεστή ή κρύα ανάλογα με τις οδηγίες κάθε συνταγής.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου