Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air)
Μερίδες : για 24-28 κουκουράκια
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 10.04.2015
Υλικά
- 200 ml ελαιόλαδο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 75 ml μαυροδάφνη
- 50 γρ. σουσάμι
- 15 γρ. καρύδια
- 50 ml χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 1,5 γρ. σόδα
- 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Σουσάμι (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ για ένα λεπτό τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το μισό χυμό πορτοκαλιού, τη μαυροδάφνη και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό.
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα, μέσα στον κάδο του μίξερ, το καβουρδισμένο σουσάμι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα.
- Στο τέλος ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε αραιά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 16 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου