ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρόνια fusilli με αρακά και φέτα


Γρήγορο, ελαφρύ και γευστικό καλοκαιρινό γεύμα









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 



Υλικά
  • Αλάτι
  • 400 γρ. φουσίλι
  • 230 ml ζωμό κότας (χαμηλής περιεκτικότητας νατρίου)
  • 450 γρ. αρακά
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο Ι(2κ.σ) ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γρ. φέτα θρυματισμένη
  • 1/2 λεμόνι σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. 
  • Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente. 
  • Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Για την σάλτσα
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά (ο αρακάς θέλουμε να είναι λίγο τραγανός). 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε ένα φλιτζάνι αρακά και το αφήνουμε στην άκρη. Τον υπόλοιπο μαζί με τον ζωμό τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πελτές. 
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το άνηθο (όλο εκτός από 1 κ.γ.), 1,5 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε στα ζυμαρικά τη σάλτσα, προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι αρακά, τη φέτα (κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα) και ανακατεύουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου