ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλετίνια κοτόπουλου



Λαχταριστό κοτόπουλο για το μεσημεριανό σας.













Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος) κομμένο σε μικρά φιλετίνια
  • 150 ml γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 100 γρ. ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου λευκού
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο γάλα και το σκόρδο όλο το βράδυ στο ψυγείο. 
  • Την επομένη τα σκουπίζουμε από τη μαρινάτα τους και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) τα ψίχουλα και το αλεύρι μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Προσθέτουμε στα ψίχουλα τα μπαχαρικά και βάζουμε το κοτόπουλο με τα ψίχουλα σε διάφανη σακούλα που να κλείνει. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και τηγανίζουμε τα φιλετίνια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, χωρίς να τα κουνάμε για ενάμισι λεπτό από κάθε πλευρά. 
  • Τα απλώνουμε στο ταψί του φούρνου, που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 15 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου