Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος) κομμένο σε μικρά φιλετίνια
- 150 ml γάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 100 γρ. ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου λευκού
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
- λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο γάλα και το σκόρδο όλο το βράδυ στο ψυγείο.
- Την επομένη τα σκουπίζουμε από τη μαρινάτα τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) τα ψίχουλα και το αλεύρι μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε στα ψίχουλα τα μπαχαρικά και βάζουμε το κοτόπουλο με τα ψίχουλα σε διάφανη σακούλα που να κλείνει.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και τηγανίζουμε τα φιλετίνια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, χωρίς να τα κουνάμε για ενάμισι λεπτό από κάθε πλευρά.
- Τα απλώνουμε στο ταψί του φούρνου, που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου