ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικες γλυκοπατάτες φούρνου.

Μία εύκολη συνταγή με πικάντικες ψητές γλυκοπατάτες που είναι ποιο υγιεινές από τις παραδοσιακές τηγανιτές πατάτες.










Συνταγή : Tiffany
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3-4 μεσαίες-μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένο σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι μαγειρέματος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Για τη σάλτσα
  • ⅓ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1-2 κ.σ. σάλτσα Sriracha (χρησιμοποιήστε ποσότητα ανάλογα με το πόσο πικάντικες θέλετε τις πατάτες σας).


Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τις περιχύνουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε να πάει παντού
  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί απλώνοντας τες σε ένα επίπεδο (όχι η μία να καλύπτει την άλλη).
  •  Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το αλάτι, τη σκόνη τσίλι το σκόρδο σε σκόνη και ψεκάστε με το μίγμα τις πατάτες.
  •  Ψήνουμε πατάτες για 15-25 λεπτά ελέγχοντας  της με το πιρούνι .
  •  Ανακατέψτε μαζί μαγιονέζα  και σάλτσα Sriracha  για να βουτάτε σαν dip τις πατάτες.

Πηγή - Creme De La Crumb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου