Μία εύκολη συνταγή
με πικάντικες ψητές γλυκοπατάτες που είναι ποιο υγιεινές από τις παραδοσιακές
τηγανιτές πατάτες.
Συνταγή : Tiffany
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
- 3-4 μεσαίες-μεγάλες γλυκοπατάτες, κομμένο σε φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή άλλο λάδι μαγειρέματος
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ⅓ φλιτζανιού μαγιονέζα
- 1-2 κ.σ. σάλτσα Sriracha (χρησιμοποιήστε ποσότητα ανάλογα με το πόσο πικάντικες θέλετε τις πατάτες σας).
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τις περιχύνουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε να πάει παντού
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί απλώνοντας τες σε ένα επίπεδο (όχι η μία να καλύπτει την άλλη).
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το αλάτι, τη σκόνη τσίλι το σκόρδο σε σκόνη και ψεκάστε με το μίγμα τις πατάτες.
- Ψήνουμε πατάτες για 15-25 λεπτά ελέγχοντας της με το πιρούνι .
- Ανακατέψτε μαζί μαγιονέζα και σάλτσα Sriracha για να βουτάτε σαν dip τις πατάτες.
Πηγή - Creme De La Crumb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου