¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 150 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 150 γρ. φακές βρασμένες
- 150 γρ. φασόλια βρασμένα
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 3 αβγά χτυπημένα
- 1 καρότο χοντροτριμμένο
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο αλεύρι για το μείγμα
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
- Ανακατεύουμε και πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να επιτύχουμε ένα μείγμα εύπλαστο. Αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 8 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι τους.
- Σερβίρουμε με μια ελαφρώς πικάντικη κόκκινη σάλτσα ή, αν θέλουμε, με λίγο γιαούρτι.
Tip
- Εναλλακτικά, αν θέλουμε τη γεύση πιο πικάντικη, προσθέτουμε στο μείγμα μας λίγη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης και δύο σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο.
Πηγή - cookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 25/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου