ΜΕΝΟΥ

Pages

Πανακότα με ταχίνι & γάλα καρύδας.



Μία γλυκιά πρόταση του Chef Αλέξανδουυ Παπανδρέου που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air)
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 09.04.2015



Yλικά
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ταχίνι
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 1 βανιλίνη

Για την σάλτσα:
  • 260 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα)
  • 80 ml μαυροδάφνη
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο


Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα καρύδας, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ταχίνι, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν.
  • Περνάμε το μείγμα της πανακότας από ψιλή σίτα. Έπειτα τη μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια σιλικόνης, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει.
  • Σωτάρουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τις φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και λιώνουμε τα κόκκινα φρούτα με μια ξύλινη κουτάλα. 
  • Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και την αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • Βυθίζουμε τα μικρά φορμάκια σιλικόνης με την πανακότα σε μια μεγαλύτερη φόρμα ή σε ένα μπολ με ζεστό νερό, για λίγα δευτερόλεπτα, και την ξεφορμάρουμε.
  • Σερβίρουμε με την πανακότα με 2-3 κουταλιές από την σάλτσα κόκκινων φρούτων και γαρνίρουμε με δυόσμο.


Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου