Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air)
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 09.04.2015
Yλικά
- 200 γρ. γάλα καρύδας
- 200 γρ. κρέμα καρύδας
- 75 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 1 βανιλίνη
Για την σάλτσα:
- 260 γρ. κόκκινα φρούτα (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα)
- 80 ml μαυροδάφνη
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το γάλα καρύδας, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το ταχίνι, την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι.
- Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσουν.
- Περνάμε το μείγμα της πανακότας από ψιλή σίτα. Έπειτα τη μοιράζουμε σε μικρά φορμάκια σιλικόνης, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να πήξει.
- Σωτάρουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τις φράουλες, τα σμέουρα και τα βατόμουρα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και λιώνουμε τα κόκκινα φρούτα με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
- Βυθίζουμε τα μικρά φορμάκια σιλικόνης με την πανακότα σε μια μεγαλύτερη φόρμα ή σε ένα μπολ με ζεστό νερό, για λίγα δευτερόλεπτα, και την ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε με την πανακότα με 2-3 κουταλιές από την σάλτσα κόκκινων φρούτων και γαρνίρουμε με δυόσμο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου