¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Έφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 300 γρ. φακές
- 200 γρ. κινόα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά τσίλι μικρή
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Ξεπλένουμε καλά τις φακές και την κινόα. Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι και τη ρίγανη και τέλος τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια βραστό νερό και προσθέτουμε τις φακές, το καρότο και την κινόα.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και η κινόα, να χυλώσουν και να πιουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
- Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
- Χτυπάμε σε βαζάκι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αρωματικά.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου