ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με καστανό ρύζι & γαρίδες



Μία εύκολη σαλάτα θαλασσινών για το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : Chef  Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 11.05.2015


Υλικά
  • 300 γρ. καστανό ρύζι
  • 20 μικρές γαρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 30 ντοματίνια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι–πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ:
  • 130 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml βαλσαμικό ξίδι Βιολογικό Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι–πιπέρι


Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει al dente. Στη συνέχεια το σουρώνουμε, το κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό
  • και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε το βρασμένο καστανό ρύζι και ανακατεύουμε.


Για τη βινεγκρέτ:
  • Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι.

Για τις γαρίδες:
  • Ψήνουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Στο τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
  • Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα με το καστανό ρύζι, πασπαλίζουμε με πιπέρι σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τις γαρίδες.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου