Συνταγή : Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 11.05.2015
Υλικά
- 300 γρ. καστανό ρύζι
- 20 μικρές γαρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 30 ντοματίνια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι–πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ:
- 130 ml ελαιόλαδο
- 30 ml βαλσαμικό ξίδι Βιολογικό Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι–πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει al dente. Στη συνέχεια το σουρώνουμε, το κρυώνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό
- και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και την πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε το βρασμένο καστανό ρύζι και ανακατεύουμε.
Για τη βινεγκρέτ:
- Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το βιολογικό βαλσαμικό ξίδι.
Για τις γαρίδες:
- Ψήνουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Στο τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα με το καστανό ρύζι, πασπαλίζουμε με πιπέρι σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τις γαρίδες.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου