ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιλάφι φούρνου με λαχανικά



Φανταστική πρόταση για το μεσημεριανό σας τραπέζι.














Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο (για πιλάφι)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 6 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας ελιές μαύρες (χωρίς το κουκούτσι) ψιλοκομμένες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο


Eκτέλεση

  • Πλένουμε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τον αρακά και το πράσο. 
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 180°C. 
  • Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε το ρύζι. 
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί και το νερό ή τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. 
  • Αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί στους 150°C για μισή ώρα. 
  • Μόλις μαλακώσει το ρύζι και σχηματιστούν «τρύπες» στην επιφάνεια, ξεφουρνίζουμε και γαρνίρουμε με τις ελιές ανακατεμένες με τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου