Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο (για πιλάφι)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
- 6 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κότας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το γαρνίρισμα
- 2 κουτ. σούπας ελιές μαύρες (χωρίς το κουκούτσι) ψιλοκομμένες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
- Πλένουμε το ρύζι σε άφθονο κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τον αρακά και το πράσο.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο στους 180°C.
- Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, προσθέτουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί και το νερό ή τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί στους 150°C για μισή ώρα.
- Μόλις μαλακώσει το ρύζι και σχηματιστούν «τρύπες» στην επιφάνεια, ξεφουρνίζουμε και γαρνίρουμε με τις ελιές ανακατεμένες με τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου