Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 μικρό ξυλαράκι κανέλας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κλωναράκια θυμάρι + 2 ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια, στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει σπυρωτός.
- Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς.
- Σερβίρουμε με τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου