ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρόνια χοντρά με κιμά.



Μία κλασική συνταγή για τους μακαρονάδες.













Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


 Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κλωναράκια θυμάρι + 2 ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα μακαρόνια, στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει σπυρωτός. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. 
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. 
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς. 
  • Σερβίρουμε με τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου